Ballade med blæk og Apple Watch?

Folk er begyndt at bruge deres nye Apple Watch, men det ser ud til, at flere funktioner fungerer dårligt eller slet ikke, hvis dit håndled er tatoveret. 

Umiddelbart så forestiller vi os, at Apples design-folk og ingeniører er en samling af de vildeste hipstere verden nogensinde har set. At de så måske har overset, at en del mennesker her i 2015 er tatoverede på deres håndled, hvor Apple Watch skal sidde – det virker helt grotesk.

Sagen er i hvert fald, at der kommer flere og flere posts på Reddit, og lignende communities på nettet, hvor folk oplever at deres Apple Watch ikke virker, når det sidder på et håndled, der er tatoveret. En ting er at pulsmåleren ikke virker, men flere har også oplevet, at uret, når det sidder på en tatoveret arm, tror at det er taget af, og derfor er der ingen funktioner, der virker.

9ifIbWv

Der er ikke en officielt udmeldning endnu fra Apple omkring ‘Tatto-gate’, men søger du lidt rundt på nettet, så er der naturligvis en del forklaringer på, hvorfor at uret ikke virker sammen med tatoveringer. De fleste lyder egentlig logiske nok, men at Apple ikke har overvejet, at deres kunder kunne have tatoveringer på deres håndled – det virker helt sort.

Så spørger den opmærksomme læser nok: Er Apple Watch så racist? Virker det kun på blege mennesker? Nej, der er forskel på melanin, det stof der giver huden farve / pigment, for det reflekterer det infrarøde lys fra Apple Watch’et helt anderledes end blækpigmenterne. Så selv om du er kulsort afrikaner, så virker det fint. Men er du en blegfed dansker – med en mørk tatovering på håndleddet, så kan du altså opleve fejl på det nye Apple Watch.

Lad os høre, hvad Apple har at sige. Måske kan de løse det med en software-opdatering? Who knows?