Laser efterbehandling

Hvad enten du skal have fjernet den gamle tribal helt, eller lyset den inden cover up, så er der en masse ting, du skal før og efter du får zappet det gamle blæk. Laserne til tatoveringsfjernelse bliver mere og mere avancerede, og dermed også endnu hurtigere, sikre og giver mindre ubehag, men skyder du din hud med laser, så er det et overgreb mod din krop, og det kræver diverse forholdsregler før og efter. Men det er ikke anderledes end vi kender det med en frisk tatovering – det skal passes. 

 

Med den nyeste tatoveringsfjernelses-teknologi, som PicoSure-laseren, har det aldrig været mere sikkert at få fjernet tatoveringer. Ardannelse og ekstreme forbrændinger er noget, der hører fortiden til.

De mest normale bivirkninger ved laserbehandling er blærer, hævelse, rødme og kløe. Det er dog alle gode tegn på, at immunforsvaret fungerer som det skal, og kroppen er igang med at komme sig over behandlingen. Alle symptomer tager normalt 3-7 dage. Så går de i sig selv uden yderligere behandling.

Der er nogle råd til, hvordan du hurtigst og bedst kommer igennem en helingsperiode uden for mange bivirkninger. Her forklarer vi, hvordan du skal forholde sig før og efter en laserbehandling.

Inden behandling:

  • Undgå fysisk træning samme dag som behandlingen. Det samme gælder for langt varmt bad / spa på samme dag som behandlingen finder sted.
  • 4 uger inden behandling skal direkte sol, inklusiv solarium og selvbruner creme, undgås totalt. Solen nedsætter effektiviteten af laserbehandling, og kan øge risikoen for efterbehandlings komplikationer, som lysning eller mørkning af huden (hypo/hyperpigmentering) og ardannelse.
  • Accutane, og anden medicin, der giver en øget lysfølsomhed, skal være stoppet mindst seks måneder før en behandling.
  • Hårfjerningscremer, inkl. voksbehandlinger, skal undgås to uger inden og efter behandling, for at undgå skade på huden. Hvis der er synlige hår på det område, der skal behandles, barberes dette område inden behandlingen starter.
  • Du kan ikke modtage laserbehandling, hvis du er gravid eller ammer.
  • Samme dag inden behandling: fjern alt makeup, cremer og olier i området, der skal behandles.

Hvis du har anden relevant information, der kunne blive et problem, med hensyn til laserbehandlingen, skal du kontakte din behandler.

 

106

 

 

Efter behandlingen

OBS! Det er muligt, at du har fået andre instruktioner, pga. tatoveringens placering eller udformning. Har du det, skal nedenstående instruktioner ignoreres.

1. Fjern foliebandagen 24 timer efter behandlingen.

2. Vask området rent med køligt vand og neutral sæbe.

3. Dup tør med et stykke køkkenrulle.

4. Påfør den udleverede creme / spray på det behandlede område.

5. Kom Jelonet-bandage på det behandlede område.

6. Kom Melolin-bandage over Jelonet-bandagen – filmsiden ned mod huden.

7. Fastgør Melolin-bandagen ordentligt med den udleverede tape.

Gentag skridt 2 til 7 hver morgen i tre døgn.

Efterfølgende skal området stadig vaskes og smøres med dagligt, indtil området er helet.

Du må ikke klø, kradse, pille eller skrubbe det behandlede område under hele helingsperioden. Helingsperioden ligger på mellem 7-14 dage.

Der kan opstå blærer og rødme på/omkring det behandlede område. Dette er en normal reaktion på laserbehandling af tatovering. Disse må ikke kradses i, men derimod følges ovenstående, skridt 2-7. Varme bade undgås specielt nu, da det øger antallet af blærer og deres størrelse.

Hvis det er arm eller ben, der er behandlet, kan der opstå hævelse. Dette går normalt i sig selv efter 3-5 dage. Det kan hjælpes på vej, ved at hvile arm eller ben over hjertet, så blodet kan komme væk fra det behandlede område. Brug evt. også kølende gelpack eller isterninger, pakket ind i et viskestykke til at køle området ned.

Undgå meget varme bade, da huden er skrøbelig, indtil heling er overstået.

Hvis der opstår sårskorper, så pil eller barber ikke området. Anvend Aloe Vera spray / gel tre gange dagligt. Hold området fugtig, og lad skorpedannelsen hele sig selv.

Ubehag kan afhjælpes af kolde gelpakninger og Panodil.

Undgå meget tætsiddende tøj, indtil heling er overstået.

Undgå sport eller andre former for fysisk aktivitet, der kan forårsage skade på det behandlede område.

Brug en UVA / UVB solcreme med SPF 50, eller højere, hvis det behandlede område bliver udsat for sol inden for fire uger efter en behandling. Anvend på det behandlede område hver anden time, når du udsætter det nybehandlede område for sol. Det anbefales, at gøre dette til en del af din hudpleje rutine i sommermånederne.

Vampire_Sunblock_by_DrNealAxe

 

Har du spørgsmål, så skal du altid tage kontakt til din laseroperatør, der har udført behandlingen.