Tatovør med stort hjerte

I den brede befolkning er tatovører mest set som store skæggede bamser, der kun laver sorte penge og tatoverer deres rockervenner i ansigtet. Fordomme slipper branchen aldrig for, men Jason Ward gør et seriøst forsøg. 

Ok, Jason Ward har det store biker-skæg, og han er kendt i New Zealand som en dygtig tatovør, men ellers lever han ikke rigtig op til, hvad der ellers findes af fordomme om kunstnere, der arbejder med blæk. Faktisk er historien om Jason virkelig rørende.

Hver fredag har han nemlig en date med Suzie. Hun har Downs (politisk ukorrekt kender du det som en mongol), men også en interesse for glødende tatoveringer – specielt lokale Maori-design. Og hun får så en ny klistermærke-tatovering hos Jason hver fredag, som hun så sammenligner med pædagogernes ægte tatoveringer på det værested, som hun dagligt bruger.

suzie-down-syndrome-stick-on-tattoo-jason-ward-muscle-ink-1

Alle ritualer gennemføres som en ægte tatovering

Muscle and Ink, hvor Jason Ward arbejder, var faktisk ikke det første sted Suzie prøvede lykken med hendes entusiasme omkring tatoveringer.

– Jeg glemmer aldrig, da hun kom ind første gang. Hun gik direkte op til disken og bad mig om at påføre tatto-klistermærkerne på hende, fortæller Jason og fortsætter: – Hvem kan sige nej til den slags? Og jeg blev da nærmest vanvittig af raseri, da jeg senere fandt ud af, at hun havde været i en anden shop, hvor de havde smidt hende ud…

suzie-down-syndrome-stick-on-tattoo-jason-ward-muscle-ink-3

Suzie er helt vild med Maori-design

Suzie skal selvfølgelig ikke betale noget for hendes ‘tatoveringer’. Og i sidste ende, så er det jo også bare en lille, smuk historie om to mennesker, der dagligt bliver mødt med fordomme, der har lavet et lille fællesskab om deres fælles interesse.

suzie-down-syndrome-stick-on-tattoo-jason-ward-muscle-ink-5

Glæden ved en ny tatovering! Og den er lige så stor næste fredag…